Lien

Staat geregistreerd als micro entrepreneur bij de CCI en CMA, haar siretnummer is 830 449 799.
Wat betekend dat ze mag werken als conciërge, huishoudelijke hulp, kleine tuinwerkzaamheden en kleine klusjes in en om het huis mag uitvoeren.
Deze registratie houdt onder meer in dat ze verzekerd is voor eventuele schade die ontstaat tijdens haar werk en dat er na de werkzaamheden een rekening word gegeven waarover Lien zelf cotisations en belastingen afrekent met de urssaf en de belastingdienst.
Maar de mogelijkheid om haar via CESU te betalen bestaat ook, net wat u zelf het liefste heeft.

Sil

Werkt via Cesu (chèque emploi service universele)
Sil kan in en om het huis allerhande klusjes en klussen voor u uitvoeren die u hem via Urssaf betaalt.
Dit is zeer nuttig, omdat op deze manier alle verschuldigde premies rechtstreeks aan de overheid worden betaald.
Om van deze dienst gebruik te kunnen maken, moet u in Frankrijk belastingplichtig zijn.
Een groot voordeel voor u is dat u 50% van de gemaakte kosten terug kunt krijgen via uw belastingaangifte.
Dit is onderworpen aan bepaalde voorwaarden die u op de volgende site kunt lezen.
Een ander voordeel is dat wanneer u of uw partner 70 jaar of ouder is, u geen werkgeversaandeel meer betaald, maak er gebruik van! !


Onze tarieven


Wij hanteren verschillende tarieven, afhankelijk van de aard van het werk.

Tarief A ; Kleine werkzaamheden welke door Lien worden uitgevoerd; hulp in de huishouding, strijken, boodschappen halen, ramen zemen, grasmaaien met zitmaaier, het onderhoud van uw zwembad, schilderijtjes ophangen, gloeilampen vervangen enzovoorts. Betaald u via cesu dan is het uurloon 17.50 euro, wilt u liever een factuur ontvangen dan betaald u  € 22.50,- per uur. Dat lijkt misschien een hoog tarief maar ik ben het dubbel en dwars waard.

Tarief B; Middelzware klusjes welke indien nodig door Lien en Sil gezamenlijk worden uitgevoerd bijvoorbeeld, verhuur/wissel schoonmaak, hout kloven en stapelen,  onkruid wieden na de wintertijd, de meer technische klusjes zoals stopcontacten monteren of het vervangen van een kraan maar ook tuinonderhoud zoals  hagen snoeien, bosmaaien, afvoeren van tuinafval, terrassen reinigen met een hogedrukspuit, een muurtje schilderen, behangen enzovoorts.
Betaald u via CESU  dan is het uurloon € 22.50  per persoon, wilt u Liens werkzaamheden via factuur afrekenen dan bedraagt haar uurloon € 27,50

Gebruik van onze eigen gereedschappen en brandstoffen is mogelijk, hiervoor geldt een toeslag , we bespreken vooraf gezamenlijk welk uurtarief of totaalbedrag we voor uw opdracht berekenen en wat de eventueel bijkomende kosten bedragen.

Voorrijkosten

Wij rekenen binnen een straal van 15 kilometer van onze woning
geen voorrijkosten maar onze minimale werktijd bedraagt dan ten alle tijden 1,5 uur!
Heeft u een klusje wat veel minder tijd kost dan reken we de werkelijk gewerkte tijd via een factuur of cesu met u af maar in dat geval betaalt u contant 15  euro voorrijkosten.

Kilometers welke worden afgelegd buiten de straal van 15 kilometer bedragen € 0.75 per kilometer